Caravana cu Muzică – Homorâciu – 18 noiembrie 2020

Caravana cu Muzică - Homorâciu - 18 noiembrie 2020

Caravana cu muzică, proiect inclus în programul Start ONG finanțat de Kaufland și implementat de Act for tomorrow se încheie miercuri, 18 noiembrie 2020, de la ora 11.00, în Homorâciu (comuna prahoveană Izvoarele).

Elevi ai școlilor gimnaziale din localitate vor participa la un concert lecție de folclor susținut de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”, căreia i se va alătura Ansamblul Folcloric „Doina Prahovei”, în calitate de partener. În funcție de restricțiile impuse de epidemia de coronavirus, dacă evenimentul nu se va putea desfășura cu public, elevii vor primi linkurile de acces către transmisia live.

Programul este destinat elevilor de ciclu gimnazial care vor participa gratuit la acest eveniment. Elevilor prezenți li se vor prezenta patru zone etnografice ale României: Mărginimea Sibiului, Gorj, Valea Prahovei și Ținutul Neamțului. Astfel vor fi prezentate costumele populare specifice zonelor cu o scurtă descriere a acestora, dansul popular din zona respectivă, o melodie populară caracteristică zonei și un instrument muzical.
Pentru a angrena toți elevii prezenți, stimulându-le astfel atenția și curiozitatea, fiecare elev va primi versurile cântecelor populare. Toate melodiile vor fi interpretate de artiștii profesioniști ai filarmonicii acompaniați de Orchestra Populară „Flacăra Prahovei”. Costumele și dansurile populare vor fi prezentate de membrii Ansamblului Folcloric „Doina Prahovei”.

Transmisia live va începe pe conturile de Facebook ale Filarmonicii și Virtual Concert Hall, precum și pe această pagină, la ora 11:00.